Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wat is de formule van Heroon?

Wat is de formule van Heroon?

Beeuws
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 1 juni 2003

Antwoord

Formule van Heron

\eqalign{ & opp\left( {\Delta ABC} \right) = \sqrt {s(s - a)(s - b)(s - c)} \cr & met\,\,s = \frac{{a + b + c}} {2} \cr}

hierbij zijn a,b,c de lengte van de zijden van de driehoek en is s de halve omtrek van de driehoek.

Zie ook De methode van Heroon

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 juni 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics