De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wortelvergelijking oplossen

Hoe moet je een vergelijking met een wortel erin oplossen?
x2 - 4(√x)3 + 4x = 0
x2 - 4x√x + 4x = 0

Ikke
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 januari 2002

Antwoord

Haal eerst x buiten haakjes. Binnen de haakjes staat dan:
x - 4√x + 4
Stel dan √x = y.
x is dan gelijk aan ...
Naast x = 0 vind je daaruit wel een y, en dan de andere waarde(n) van x.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 22 januari 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3