De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking

hallo,
ik heb ier een oefening, ik kan ze op verschillende manieren oplosen maar ik bekom altijd een andere uitkomst . . . kunt u mij zeggen hoe ik hieraan moet beginnen als 1 van deze 2 oplossingen niet kloppen?(het moet staan al volgt : ax + by = c )
(Ö2+Ö3)x + (2+Ö5)y = 0
oplossing1: 270x + 810y = 0
oplossing2: 1080x + 1500y =0

davy
Overige TSO-BSO - zondag 25 mei 2003

Antwoord

Het is onduidelijk wat je precies wilt.
De vergelijking die je geeft is al van de gedaante ax + by = c, namelijk met a = Ö2 + Ö3 en b = 2 + Ö5 en c = 0
Maar je kunt er in ieder geval geen van de beide vergelijkingen die je gevonden hebt van maken.
Kortom: laat even preciezer weten wat precies je bedoeling is.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 25 mei 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3