De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Coördinaten ten opzichte van een basis

 Dit is een reactie op vraag 10483 
Nu snap ik het! (Dacht ik.....) Ik krijg nu de vervolgvraag:

Bepaal de coordinaten ten opzichte van de standaardbasis van de vector u die de coordinaten (3,-2,0) heeft ten opzichte van de basis f1, f2, f3 uit de voorgaande vraag.

Als ik dit invul kom ik tot de volgende getallen:
z=0, y=1/3 en x heeft als waarde 2 2/3 en -2 2/3. Wat dus niet kan. Bovendien blijkt het antwoord [4,7,0] te zijn.

Nu snap ik er niks mee van :'( Kunnen jullie me nogmaals helpen?

Alvast heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg bedankt!!!

mvg,
Jacqueline

Jacque
Student universiteit - woensdag 14 mei 2003

Antwoord

Nu heb je u met coördinaten (3,-2,0) t.o.v. f1,f2,f3, dus kan je de coördinaten t.o.v. de standaardbasis zo uitrekenen:

3·(2,1,0),-2·(1,-2,0),0·(0,1,1)=(4,7,0)

Dus de omgekeerde situatie vergeleken met de vorige vraag.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 15 mei 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3