De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeken, graden, minuten en seconden

Geachte,

Hier volgt meer uitleg over de gestelde vragen

vraag 1:
Bepaal de georienteerde hoek alfa in het eerste kwadrant in
graden indien sinus alfa = 0,44187

vraag 2:
Nu keren we alles om en geven de georienteerde hoek alfa
in graden en vragen de sinus alfa te zoeken.

Met vriendelijke groeten,

herman
Ouder - maandag 12 mei 2003

Antwoord

Hallo Herman,

Vroeger had je voor dit soort problemen een tabellenboek.
Een rekenmachine geeft het antwoord in decimalen. De cijfers achter de komma moet je dan zelf omzetten.

1°=60' (1 graad = 60 minuten)
1'=60'' (1 minuut= 60 seconden)

De rekenmachine geeft voor
sin-1(0.44187)=26.22325549
0.22325549·60 = 13.39532936
0.39532936·60 = 23.71976152
dus sin-1(0,44187) = 26° 13' 24''

Voor het opzoeken moet je eerst de hoek omrekenen.
3° 9'= 3 + 9/60 = 3,15 $\to$ sin(3,15)$\approx$0,05495

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 12 mei 2003
Re: Hoeken, graden, minuten en seconden



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3