De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelsels oplossen

De volgende 2 stelsels lukken me niet. Kunnen jullie me helpen aub?
  1. 2x+5y+2z=-13
    x-y+8z=4

  2. x+ay+z=2a
    x+y+az=0
    (a+1)x+ay+z=a
In elk geval bedankt

V
Iets anders - dinsdag 29 april 2003

Antwoord

Dat verbaast me niets! Voor het oplossen van een stelsel met drie onbekenden (zie 1) heb je minstens 3 vergelijkingen nodig.
Voor 2) geldt hetzelfde. Je hebt hier 4 onbekenden: x, y, z en a. Dus heb je 4 vergelijkingen nodig.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 april 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics