De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte van een driehoek

Graag de formule voor de oppervlakteberekening van een ongelijke driehoek ( zeil v/e boot afm. voorlijk 7.05m1 achterlijk 7.65m1 en onderlijk 2.7m1)
vr. gr. Hans

Hans
Iets anders - woensdag 23 april 2003

Antwoord

Als je de zijden kent (en ik veronderstel dat je de zijden opgeeft, ik ben niet 'into' zeilen), dan kan je de oppervlakte vinden met de formule

Opp = Ö[s(s-a)(s-b)(s-c)]

waarin a,b en c de zijden zijn en s=1/2(a+b+c), de halve omtrek.

s = 8.7 m Þ
Opp = Ö[(8.7)(8.7-7.05)(8.7-7.65)(8.7-2.7)] @ 9.5 m2

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 april 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3