De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een functie vermenigvuldigen met a

Hallo,

Er is een grafiek met de functie :
g(x)= 2x+2
De vraag :
De functievoorwaarden van g worden met het getal a vermenigvuldigd. De nieuwe grafiek gaat door het punt
(-3,15). Zoek uit welk getal a is.

Hier kwam ik dus niet uit. In het antwoordenboekje stond
-3.75 als antwoord, maar hoe kom je hieraan ?

Groetjes
G.

G.
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 22 april 2003

Antwoord

Aha! Dus g(x) wordt:
h(x)=a·(2x+2)
Vul (-3,15) in.
15=a·(2·-3+2)
Oplossen en je bent er!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 22 april 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3