De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Belgische nummerborden

 Dit is een reactie op vraag 10013 
Dus dit moet kloppen?

ABC-123: 24·24·24·10·10·10= 13.824.000
ABC-12: 24·24·24·10·10= 1.382.400
ABC-1: 24·24·24·10= 138.240
AB-123: 24·24·10·10·10= 576000
AB-12: 24·24·10·10= 57600
AB-1: 24·24·10= 5760
A-123: 24·10·10·10= 24000
A-12: 24·10·10= 2400
A-1: 24·10= 240

16.010.640

Rogier
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 april 2003

Antwoord

Nee, dit klopt niet.

Ik denk dat je met 25 moet vermenigvuldigen (26 letters zonder O).

Er zijn maar 2 systemen: ABC-123 en AB-123. De rest mag je schrappen. Volledigheidshalve heb je nog Hof-platen, A, P en E-platen.
Hof: 2 getallen (0 en 100 niet inbegrepen): 99 combinaties
A: letter A + 2 getallen (0 er niet bij): 99 combinaties
E: letter E + 3 getallen: 999 combinaties
P: letter P + 2 getallen: 99 combinaties
CD (diplomaten): CD + letter + 3 cijfers: 25.10.10.10
Opgelet: A-00 komt niet voor, men begint bij A-01

Speciaal: O wordt gebruikt op de eerste positie voor oldtimers (niet op de andere posities bij gewone wagens om verwarring met het getal 0 te voorkomen). Dus je moet er nog eens 576.000 combinaties bijtellen (OLL GGG).

Ik denk dat het dat moet zijn. Op onderstaande link staan alle mogelijke platen. Systeem A-1234 wordt niet meer gebruikt, dus heb ik het niet opgenomen.

Zie Belgische nummerborden

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 april 2003
Re: Re: Belgische nummerborden



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics