Hallo,
vOUT=RS*K/2*((vIN-vOUT)-VT)^2
Ik wil vOUT berekenen maar deze komt zelf terug in de vergelijking.
Ik bekom door een wortel te berekenen via de discriminant
(K/2*RS*(2*(vIN-VT)-1)+sqrt((K/2*RS*(2*(vIN-VT)-1))^2-(K^2*RS^2*(vIN-VT)^2)))/K*RS)
maar deze blijkt niet juist te zijn.
K,RS,vIN en VT zijn constanten.
Wat gegeven is zijn iDS =K/2*((vIN-vOUT)-VT)^2
en vOUT = iDS*RS
iDS=0 wanneer vIN=VT
dank bij voorbaatMarlo
13-4-2012
Bedoel je dit?
$
v_{out} = R_S \cdot \Large \frac{K}{{2\left( {\left( {v_{in} - v_{out} } \right) - v_T } \right)^2 }}
$
In dat geval zul je een derdegraadsvergelijking moeten oplossen! Dat kan wel, maar dat lijkt me niet bedoeling?
WvR
13-4-2012
#67372 - Vergelijkingen - Student universiteit