Kwadratuur of het naast zich neerleggen van een probleem omdat Ferdinand Von Lindemann gezegd heeft dat er geen oplossing bestaat zo hoeven we niet verder te zoeken en blijft de kwadratuur onopgelost, doch zonder het getal pi nodig te hebben zou de kwadratuur wel bestaan en juist deze kwadratuur moeten wij ontdekken en oplossenen misschien beginnen met 'het vierkant is een cirkel en de cirkel is een vierkant', wanneer omtrek vierkant gelijk is aan omtrek cirkel dan is de oppervlakte van de cirkel een vierde groter dan de oppervlakte van het vierkant..... (het woordje pi blijkt na vertaling te maken te hebben met het cijfer 8)kwadratuur, misschien niets te maken met de pi die wij vandaag kennen?fernand neerman
21-12-2011
Beste Fernand,
Er is natuurlijk niets tegen om aan een munt van 1 euro een waarde van 5 euro toe te kennen.
Maar of winkeliers dat accepteren...
En zo kan je een vierkant 'cirkel' noemen, en een cirkel 'vierkant'.
Wiskundigen accepteren dat niet. Ze hebben op basis van een aantal axioma's kunnen bewijzen dat (bijvoorbeeld) de oppervlakte van een vierkant met zijdelengte 2 gelijk is aan 4 en dat de oppervlakte van een cirkel met straal 1 kleiner is dan 4. Die waarde hebben ze pi genoemd (het is de verhouding tussen de omtrek en diameter van een cirkel).
Tja, en of je 'pi' kan vertalen en dan iets vindt dat te maken heeft met 8 (het cijfer of het getal), daarover doe ik geen uitspraak. Wel merk ik op dat de 'pi' de eerste letter is van het Griekse woord 'perifereia', dat 'omtrek' betekent.
Wiskundigen hoeven dus verder niet te zoeken.
Maar zij die bedoelde axioma's niet accepteren, die moeten verder zoeken!
dk
22-12-2011
#66431 - Oppervlakte en inhoud - Iets anders