geef oplossing voor:
sinH(x)=Y
mijn stappen.....
sinH(x) = (ex-e-x)/2
(ex-e-x)= 2Y
Substitutie U = ex
u-1/u = 2y
u2-1 = 2yu
u2-2yu-1=0
ABC-formule
(2y +/- Ö((2y2)-(4x1x(-1))/2
hierna komt de docent op Y+Ö(y2+1)
terwijl ik kom op Y+Ö(2y+2)
wat doe ik hier verkeerd / mis ik?
alvast bedanktWesley
9-9-2010
Nou niet gek hoor. Je was een eind op weg:
$
\eqalign{
& \frac{{e^x - e^{ - x} }}
{2} = y \cr
& e^x - e^{ - x} = 2y \cr
& e^{2x} - 1 = 2y \cdot e^x \cr
& e^{2x} - 2y \cdot e^x - 1 = 0 \cr
& \left( {e^x } \right)^2 - 2y \cdot e^x - 1 = 0 \cr
& \left( {e^x - y} \right)^2 - y^2 - 1 = 0 \cr
& \left( {e^x - y} \right)^2 = y^2 + 1 \cr
& e^x - y = \sqrt {y^2 + 1} \cr
& e^x = y + \sqrt {y^2 + 1} \cr
& x = \ln \left( {y + \sqrt {y^2 + 1} } \right) \cr}
$
Wat dacht je daar van?
WvR
9-9-2010
#63059 - Goniometrie - Student universiteit