We moeten een PO voor wiskunde maken over goniometrie. Ze vragen ook wie de formules heeft opgesteld en waarom. Wie de formules heeft oppgesteld is ons onderhand wel duidelijk, Ptolemeus, maar onze vraag is eigenlijk waarom hij dit heeft gedaan. En ook of iemand nog leuke bronnen weet.
Alvast bedanktBass en Thies
11-5-2002
Als je uitgaat van een nieuw nummerbord dat bestaat uit eerst 2 cijfers, gevolgd door 4 letters én je neemt aan dat alle cijfers en letters mee mogen doen, dan zijn er in totaal 10.10.26.26.26.26 mogelijkheden.
Maar....
je weet dat niet elke combinatie gebruikt wordt.
AA is gereserveerd voor het Koninklijk huis, de letter i doet niet mee, de letter o niet omdat ie teveel op het getal 0 lijkt, combinaties die tot schuttingtaal of gevloek kunnen leiden worden vermeden, en zo zijn er vast nog wel wat combinaties die men vermijdt.
Wat de Rijksdienst voor wegverkeer precies als norm aanhoudt, weet ik eerlijk gezegd niet. Wat let je echter om het ze gewoon eens te vragen?
De vraag hoe lang men met het systeem uit de voeten kan hangt natuurlijk samen met de snelheid waarmee nummerborden worden uitgegeven, dús met de verkoop van nieuwe auto's.
Als je nou toch bij ze informeert naar de niet-gebruikte combinaties, dan kun je meteen even de vraag naar de duur meepikken.Zie Claudius Ptolemy [http://www-history.mcs.st-andrews.ac.uk/history/Mathematicians/Ptolemy.html]
WvR
12-5-2002
#3097 - Goniometrie - Leerling bovenbouw havo-vwo